Barkod Ve Rfid İle Üretim Takip Yazılımı
Buradasınız: Anasayfa / Blog
8 Mart 2022, Salı
Barkod ve Rfid ile Üretim Takip Yazılımı
İşletmelerde üretimin takibi günümüzdeki teknoloji ürünleriyle birlikte takip edilebilir ve ölçülebilir düzeye çoktan geldi, bunların daha verimli , daha kullanışlı olanları piyasada kendini bir üst seviyeye çıkardı, üretim şekillerine göre bir çok farklı üretim takip yazılımları mevcut, sıklıkla kullanılanlar barkodlu üretim takip ve karekod'lu (qrcode) olarak gerçekleşmektir.
Barkod ve Rfid ile Üretim Takip Yazılımı

Üretimimizin ne aşamada olduğu hangi süreçlerden ne kadar fire verdiği, bu üretime istinaden sevk edilen malzemeler, iade gelen malzemeler, üretim zaman planlaması gibi bir çok faktör bizim için elzem derecede önemlidir. Gününümüzde ki rekabete istinaden maliyetlendirmesi ve verimlilik bu konuda kritik durumda olduğundan yanlış planlama ve üretim malesef bu üretimden zarar etmemize neden olabilmektedir. Bunun önüne geçebilmek için düzenli bir şekilde üretilecek olan ürünün malzeme planlamasının eksiksiz yapılmış olması ve üretim planlamasının hatasız veya belirlenen ölçeklerde hata payı olarak yapılması gerekmektedir. Malzeme tedarik süreçlerinin kusursuzluğu ve bunun üretim yerine sevkiyatının takibi üretimden önce sorunsuz gerçekleşmelidir ki üretime zamanında eksiksiz başlanıbilsin, bu aşamadan sonra ki süreçte üretim takip departmanı veya planlama departmanı devreye girerek yapılması gereken üretimin zamanlaması, fireleri, maliyetleri, üretim süreçleri ( operasyonları), üretim yeri ve üretim kapasiteleri  gibi parametreleri berlirleyerek bunun takibini yapabilmelidir.

Peki tüm süreç kusursuz ilerledi, anlık veriyi nasıl sağlayacağız ?

İşe burada yazılımlar ve entegrasyonlar devreye girmektedir. Planlanan işemirleri barkodlu basılarak operatörlere (yetkili personele) veya iş istasyonlarına verilir. Bu tamamen işletmeye özel olarak geliştirilir, süreçlerde değişiklik ve geliştirme yapılabilir, 

ikinci aşamada üretim iş emrine göre barkod okutma yapılarak anlık veri akışı gerçekleşir.

 

Rfid (iot) kullanılarak üretim takiplerinde süreç biraz farklılık göstermektedir, çünkü RFID etikleri, kartları ve okuyucu bazı prosesleri otomatikleştirmekdir. Toplu olarak sayım yapılabilmekte, manuel yapılan takip okuyucular sayesinde otomatikleşmektedir. Tabi ki bu da diğerlerine göre maliyet getirmektedir. Bununla ilgili işletmelerin üretim takip şekillerine göre özel kurugular ve eleknorik cihazlar kullanılmakdır. Yazılım projeye göre şekil almaktadır.

Etiketler
üretim takip sistemi
üretim takip yazılımı
üretim planlama
barkodlu üretim
barkodlu üretim takip
rifd üretim
rfidli üretim takip
rfid top sayım
üretim planlama yazılımı
üretim takip barkodlu
üretim takip frid
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın